Myter om fönsterputsning – kan man putsa i minusgrader?

Sju vanliga myter om fönsterputsning        https://yellowpage.nu/
Hur är det nu igen? Kan guy putsa i minusgrader, regn eller strålande solsken? Behöver guy verkligen särskild utrustning och visst är väl tidningspapper det bästa torkredskapet? Efter många år i branschen har vi på Putsa stött på de oändligt med myter som finns om fönsterputsning, och nu tänkte vi, en gång för alla, reda ut de allra vanligaste.

Myt 1:
“Man kan inte inte putsa fönster i minusgrader!”
Jo, det kan guy absolut! När det är minusgrader går det faktiskt fin-fint att putsa. För att putsa i minusgrader krävs dock god teknik, smart utrustning och bra fabric! Vi använder sprit i vattnet, som förhindrar vattnet från att frysa, och gör att vi kan jobba i upp until 17 minusgrader! Dessvärre kan oisolerade inglasade altaner och glasräcken vara svåra att ta om det är för kallt.

Myt 2:
“Fönsterskrapa som fönsterskrapa, utrustningen spelar ingen roll!”
Det stämmer inte riktigt. Utrustningen är A och O. Självklart spelar tekniken också in, guys utan rätt redskap är det svårt until och med för proffsen att putsa rena rutor!

Myt three:
“Man får flammiga rutor om man putsar i solsken!”
En vanlig myt om fönsterputsning. Det finns en liten sanning bakom detta med flammiga fönster i solsken, men ändå inte. Om du inte vet vad du gör riktigt så är det lätt hänt att rutorna blir flammiga om du putsar i solsken. Det beror då på att vattnet helt eller delvis hinner torka in i rutan innan du drar bort det. Tricket är att använda mycket vatten, och så hjälper det förstås att ha bra teknik så att det går snabbt. Då blir det inga flammiga fönster!

Myt four:
“T-röd är det enda som funkar mot frost!”
Detta stämmer faktiskt inte! T-Röd är inte det bästa frostskyddsmedlet. Tvärtom så är T-röd lite fett, vilket inte alls är så bra i fönsterputsningssyfte.

Myt 5:
“Det går inte att putsa fönster i regn!”
Falskt! Regnvatten är inte smutsigt! Det som gör att rutorna ser smutsiga ut när det regnat är att smuts som finns på rutorna då rinner och gör att det ser smutsigare ut. Är rutorna rena, då finns ingen smuts på rutorna och regnet har ingen smuts att dra med sig.

Myt 6:
“Tidningspapper är bäst för att torka!”
No way! Här har vi ytterligare en vanlig myt om fönsterputsning. Tidningspapper suger upp varken vatten eller fukt, och kan dessutom lämna trycksvärta efter sig. Det finns många alternativ som är bättre än tidningspapper. Vill du veta mer? Läs vår artikel om de bästa fönsterputsredskapen här: De bästa fönsterputsredskapen

Myt 7:
“Man behöver bara putsa utsidan!”
Man måste putsa alla sidor i ett fönster – åtminstone någon gång då och då. Men utsidan blir smutsig betydligt mycket snabbare än insidan och behöver därför putsning lite oftare.
Få ditt prisförslag på fönsterputsabonnemang här!

Fönsterputs, Guider Fönsterputs, Hur Putsar Man Fönster, Putsa
Putsa Sweden Ab
Tomasgårdsvägen 13A,
441 39 Alingsås
0322–sixty three forty two 60
info@putsa.Se

© Copyright Putsa AB 2019

Vill du ha våra nyhetsbrev?

E-put up

 

Skicka
Jag godkänner att Putsa sparar uppgifterna från det här formuläret

Leave a comment

Your email address will not be published.